UAstream.Net » Інформація » Документи Ейнштейна стануть доступні кожному

http://img607.imageshack.us/img607/8274/einshteinuastreamnet.jpg

Унікальний цифровий архів Альберта Ейнштейна, відкритий вчора, 19 березня, Єврейським університетом, представить широкому загалу більш ніж 80 тисяч документів великого фізика.

Відкриття унікального цифрового архіву Єврейський університет приурочив до 133-річчя Ейнштейна, яке відзначається цими днями в Ізраїлі.

У Прінстонському університеті виконали подібну роботу, лише відсканувавши документи. Фахівці Єврейського університету обробили документи Ейнштейна в форматі високої якості, що дає змогу працювати з ними. Насьогодні таким чином оцифровано понад дві тисячі документів, але до кінця цього року планується оцифрувати всі 80 тисяч документів Ейнштейна, серед яких 40 тисяч - особисті документи, понад 30 тисяч документів пов'язані з життям фізика і виявлені після 1980 року, - повідомив співзасновник Фонду, який виділив грант на оцифровку документів, доктор Леонард Полонські.

Пошукова система на сайті дасть змогу знайти документи за темою, автором та адресатом листа.

Альберт Ейнштейн, який помер в 1955 році, заповідав більш ніж 80 тисяч своїх документів Єврейському університету Єрусалима, співзасновником якого він був.

Як повідомляли Ukranews, у листопаді 2011 в медичному музеї імені Томаса Мюттера в Філадельфії були виставлені зрізи мозку творця теорії відносності, великого фізика Альберта Ейнштейна.

 

Джерело: ukranews.com

Скачати Документи Ейнштейна стануть доступні кожному скачать безкоштовно
Завантажити | Download | Скачати

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Друк
Увага! На порталі Uastream.Net не розміщено жодного файлу, наш сайт, це всього лише набір новин і посилань відвідувачів з інших відкритих джерел інтернету. Після завантаження файлів з інших серверів за посиланнями, Ви погоджуєтесь на видалення файлів відразу після ознайомлення. Копіюючи і зберігаючи файли Ви приймаєте на себе всю відповідальність, згідно чинному законодавству. Всі авторські права файлів зберігаються за правовласником.
alert Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.