UAstream.Net » Windows » TAILS 1.0 Final Записану 1.0 [анонімний доступ до мережі] (2014/ML/RUS/i386)
TAILS 1.0 Final Записану 1.0 [анонімний доступ до мережі] (2014/ML/RUS/i386)

Вийшла фінальна версія 1.0 від 29.04.2014 системи TAILS (The Amnesic Incognito Live cd) - спеціалізованої модифікації дистрибутиву Debian Linux, призначеної забезпечити анонімний вхід, навігацію і обхід цензури в мережі Інтернет для користувачів на будь-якому комп'ютері. Всі вихідні з'єднання в Системі загортаються в анонімну мережу Tor, а всі неанонимные блокуються.

Саме дистрибутивом TAILS користувався Едвард Сноуден і журналісти, які співпрацювали з ним. Зараз Фонд свободи преси рекомендує дистрибутив всім, кому важливо зберігати конфіденційність інформації, так само його рекомендують такі спеціалісти та організації, як Брюс Шнайер, «Репортери без кордонів» і саме АНБ для своїх польових агентів.

TAILS виконаний у вигляді Live-системи, що дозволяє з коробки забезпечити максимальний рівень анонімності і безпеки. Анонімний вихід забезпечується системою TOR і заснований на Firefox TOR Browser з набором додатків для захисту приватності, i2p, чат, криптографічні інструменти та деякі корисні дрібниці на зразок опції оформлення віконного менеджера в стилі Windows, щоб викликати менше підозр у тих, хто може підглядати через плече. Всі з'єднання в TAILS, крім трафіку через мережу Tor, за замовчуванням блокуються пакетним фільтром. Для зберігання призначених для користувача даних в режимі збереження користувальницьких даних між запусками застосовується шифрування з використанням TrueCrypt.

Система призначена для завантаження з Записану або LiveUSB і не залишає ніяких слідів на машині, де використовувалася. У складі TAILS присутній захист від аналізу залишкових даних в пам'яті комп'ютера (amnesic), в процесі завершення роботи і витягування носія вся оперативна пам'ять автоматично очищається (зачищається).

Завантажившись з диска або флешки з TAILS, можна безпечно користуватися практично будь-яким комп'ютером, незалежно від того, який на ньому встановлений софт і скільки там вірусів і троянів - за замовчуванням TAILS навіть не монтує жорсткий диск комп'ютера і не залишає на ньому ніяких слідів. Сама завантажувальна флешка або DVD теж захищена від будь-яких модифікацій (наскільки це можливо софтверними методами - для повної гарантії треба використовувати диск DVD-R).

При завантаженні системи можна вибрати мову системи, часовий пояс і розкладку клавіатури (розкладка "eng додається автоматично). Далі може бути заданий пароль адміністратора (root) і включений Режим маскування".

Після завантаження TAILS з Live-DVD є можливість створення Live-USB, з допомогою простого графічного додатку. За допомогою цієї утиліти можна скопіювати на Live-USB вже налаштовану систему (на даний момент використовується) і оновити систему цілком використовуючи образ диску (ISO).

Крім TOR-а в TAILS є підтримка і анонімної мережі I2P (Invisible Internet Project / Проект Невидимий Інтернет), що представляє додатками простий механізм для анонімної і захищеною пересилання повідомлень один одному (використовуючи модель змішаної мережі). Мережа жорстко базується на механізмі повідомлень (в стилі IP), однак є і бібліотека для створення надійних потокових сполук (в стилі TCP). Мережа працює на основі Інтернету і представляє з себе "надбудову" над класичними мережевими протоколами, надаючи широкі можливості, спочатку не передбачені розробниками основних мережевих протоколів. Весь трафік в мережі I2P шифрується, від відправника до одержувача (при пересиланні повідомлення, у сумі, що використовується чотири рівня шифрування), а в якості адрес мережі використовуються криптографічні ідентифікатори (головним чином складаються з пари публічних ключів). Мережа I2P схожа за своєю структурою з традиційним Інтернетом і відрізняється лише неможливістю цензури, завдяки використанню механізмів шифрування і анонімізації. Завдяки цьому, для третіх осіб, повністю виключається можливість дізнатися що переглядає користувач, які сайти відвідує інформацію, яку завантажує і.т.д...

Особливості TAILS:
• Забезпечує повний обхід цензури, максимальну конфіденційність та анонімність при "серфінгу" по Інтернету, при мінімальному втручанні в цей процес з боку користувача;
• У звичайному Live-режимі на носіях не осідає ніяка інформація. Більш того, присутній захист від аналізу залишкових даних в оперативній пам'яті комп'ютера - в процесі завершення роботи або при витяганні носія, вся оперативна пам'ять очищується.;
• Всі мережеві з'єднання в TAILS, крім трафіку через мережу Tor (друге покоління "цибульного маршрутизації, блокується "за замовчуванням" пакетним фільтром в цілях безпеки.
• Після роботи на комп'ютері, який ви використовуєте не залишає ніяких слідів;
• Підтримує режим збереження користувальницьких даних межу завантаженнями, для зберігання даних на USB-накопичувачі створюється окремий зашифрований розділ, за допомогою "майстра", для шифрування використовується TrueCrypt;
") • Використовує сучасні криптографічні інструменти для шифрування файлів, повідомлень електронної пошти та обміну повідомленнями;
• У звичайному режимі TAILS завантажує робоче оточення Gnome (із звичайним для Debian зовнішнім оформленням) з вбудованою системою TOR (інтегрованої), а автоматичне підключення усуває проблему установки і складною первісної налаштування (для малодосвідченого користувача);
• При наявності потреби можна встановити необхідні додатки, використовуючи менеджер пакунків Synaptic, підтримується автоматична установка додаткових пакетів перед початком кожного сеансу, а так само їх оновлення при появі мережевого з'єднання;

Зміни у версії 1.0 від 29.04.2014:

- Зміни
Внесено виправлення для відкликання сертифікатів, які могли бути скомпрометовані через Hearthbleed; відключені вхідні з'єднання I2P, а сам I2P оновлено до версії 0.9.12-2~deb6u+1.

- оновлення версій програм:
Firefox 24.5.0esr (+ патчі від Iceweasel і Torbrowser), Tor до 0.2.4.21-1+tails1~d60.squeeze+1, I2P 0.9.12-2~deb6u+1, Tor Launcher 0.2.5.3.

Версія Tails 1.0 випущена після майже п'яти років розвитку дистрибутива і сигналізує досягнення проектом зрілості. За ці роки в дистрибутив були додані такі можливості, як установник на USB-накопичувачі, підтримка постійного зашифрованого сховища, система автоматичного оновлення, установка фіктивних MAC-адрес, можливість використання спеціальних конфігурацій Tor, включаючи мережеві мости Tor.

Контрольні суми файлу - tails_1.0.iso:
CRC32: FF0E4499
MD5: 65E0163AAC6AD1E55566D66D643553EA
SHA-1: 5A3745BC632E3AFE3C44FA6F5703B3BE5CCA5A6F

TAILS 1.0 Final Записану 1.0 [анонімний доступ до мережі] (2014/ML/RUS/i386) TAILS 1.0 Final Записану 1.0 [анонімний доступ до мережі] (2014/ML/RUS/i386) TAILS 1.0 Final Записану 1.0 [анонімний доступ до мережі] (2014/ML/RUS/i386)

Інформація про програму:
Рік: 29.04.2014
Назва: TAILS 1.0 Final Записану
Версія: 1.0
Мова інтерфейсу:Multilanguage / Російська
Розмір: 908,55 MB

Скачати TAILS 1.0 Final Записану 1.0 [анонімний доступ до мережі] (2014/ML/RUS/i386)

Скачати TAILS 1.0 Final Записану 1.0 [анонімний доступ до мережі] (2014/ML/RUS/i386) скачать безкоштовно
Завантажити | Download | Скачати

Безкоштовно з Letitbit.net

 

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Друк
Увага! На порталі Uastream.Net не розміщено жодного файлу, наш сайт, це всього лише набір новин і посилань відвідувачів з інших відкритих джерел інтернету. Після завантаження файлів з інших серверів за посиланнями, Ви погоджуєтесь на видалення файлів відразу після ознайомлення. Копіюючи і зберігаючи файли Ви приймаєте на себе всю відповідальність, згідно чинному законодавству. Всі авторські права файлів зберігаються за правовласником.
alert Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.