UAstream.Net » Ігри » Emperor: Rise of the Middle Kingdom v.1.0 (2014/Eng)
Emperor: Rise of the Middle Kingdom v.1.0 (2014/Eng)

Останній історичний містобудівний симулятор від компанії Sierra, присвячений Стародавньому Китаю. Гра охоплює досить большенный період - від IV тисячоліття до н.е. до XIII століття вже нашої ери. Кампаній незвично багато, вони не за звичкою довжини, але, думаю, краще розповісти про ігровому процесі, ніж про сюжеті місій, - зазначу лише, що гра відрізняється досить високою історичною достовірністю. Emperor - спадкоємець все-таки більшою мірою zeus'а, якщо Pharaoh'а і Caesar'а, але спроба, скажімо так, зробити zeus'а "краще" (бо не секрет, що багато шанувальників двох інших згаданих ігор Zeus'му були не дуже-то й задоволені). Вийшло чи ні - вирішувати вам.

Отже, як і раніше нам дається порожня земля, початкова дата, якесь завдання (зазвичай) і енна сума грошей, а також впевненість у тому, що потім дадуть ще трошки, і ряд доступних будівель. І ми починаємо створювати власний давньокитайський град. Як і в Zeus'е, зараз вже не обов'язково будувати житлові квартали поряд з виробничими підприємствами - робочі прийдуть хоч на інший кінець карти. Як і в Zeus'е, пожежна та інженерна служба об'єднані в одну, а поліція існує окремо. Але є цілий ряд інновацій.

Так, якщо бойових дій в Zeus'е приділялося дуже мало уваги (не було навіть окремих будівель для розміщення сухопутних військ), то в Emperor'е ми знову маємо задоволення стежити форти. І спочатку це безрозсудно радує, адже нам доступно цілих чотири (а не три, як у 3-му Caesar'е або Pharaoh'е) виду військ, а до форту тепер потрібно підводити дорогу. Але задоволеність проходить, коли ми дізнаємося, що можемо мати зараз лише 2 (два) форту (саме форту, а не роду військ), а відкуповуватися від ворогів можна, як і в Zeus'е, притому досить дешево, тобто бойові дії знову знаходяться на задньому плані. Сумно, але що поробиш...

Зате економічний розвиток містечка і розвиток взагалі стало трохи веселіше. Наприклад, сільське господарство. Будь-яка культура тепер в кінці кінців-то обзавелася сезоном дозрівання, тому доведеться врахувати те, що взимку зростає зовсім не всі (а ми-то звикли!..). Також цікаво, що тепер будівництво ферми зовсім не передбачає отримання їжі - ми будуємо лише будівля під заголовком "ферма", а пізніше засіваємо клітини навколо нього хоч якими доступними культурами: хай живе змішане землеробство!

"Позитивне" і "негативне" вплив ряду будівель на довколишні житлові квартали збереглося, але тепер додалася зовсім нова річ - китайське вчення фен-шуй. Для того, щоб ваші піддані були щасливі (а конкретно це і є хоча б другорядною метою кожного сценарію і місії), вам доведеться врахувати вимоги цього самого фен-шую. Не бійтеся, в грі про це все поведано, є особливі колірні індикатори, так що розібратися можна. Якщо коротко, то час від часу дві будівлі, які, здавалося б, ніякої справи один до одного не мають, поряд знаходитися не можуть, тому що "фен-шуй проти". Цей елемент дуже ускладнює гру і, при всій своїй неоднозначності, її урізноманітнює і навіть прикрашає.

Наочніше стали фестивалі (зараз ви в кінці кінців-то можете бачити, як ваші піддані веселяться; але за реалізм потрібно платити, тому не дивуйтеся, коли побачите, що під час свята все виробництво в місті гальмонуло), змінилася релігійна система: ніяких богів давньокитайського пантеону сюди додавати не стали, бо їх, якщо ви не знали, дуже-дуже багато, а вирішили обійтися предками і героями (герої дуже схожі на богів з zeus'а, вони теж "підкуповують" і можуть безпосередньо "сходити" в місто); сам набір будівель, доступних в грі, дуже різноманітний, як і взагалі галузі економіки: навіть звичайний перелік був би дуже довгим. Зазначу тільки, що знайшлося місце навіть грошового друкарського верстата. Само собою, відносно довгі ресурсні ланцюга теж залишилися. Торгівля близька до Zeus'івської по концепції, але все-таки на ній одній так, як в Caesar'е і Pharaoh'е, вже не вилізеш".

Якщо говорити про "глобальну" частини гри, то тут вона більш розвинена всіх ігор серії, але все-таки, на мій погляд, недостатньо, і замислюєшся, чи потрібна вона взагалі. Якогось одного "начальника", як і в Zeus'е, у вас немає, але спілкуватися з містами волею-неволею доведеться. Так, зараз можна не лише торгувати і вести війну (як оборонятися, так і нападати), можна ще й відправити шпигунів (і для вас, само собою, послати їх можуть теж), можна догласиться про союз, і союзники справді будуть вам допомагати, також система подарунків не тільки збереглася, але і стала більш різноманітною. Графічно гра не достатньо чим відрізняється від своїх попередників, і це надзвичайно добре, що "дух" серії збережений повністю.

Це все та ж мила ізометрія, все ті ж ретельно промальовані обережні будови, все ті ж мешканці, снують куди-то за прямими дорогами строящегоя містечка... А ось звукове оформлення і музика змінилися, що теж добре: музика "справжня китайська", надзвичайно тепла і повільна, переливчасті мотиви налаштовують на позитивний лад при виконанні важких губернаторських обов'язків. Результат - різнопланова гра, в чомусь надзвичайно сильно спрощена в порівнянні з іншими іграми серії, у чомусь-навпаки, ускладнена. Але грати дійсно цікаво - і це основне. Так що якщо ви фанат Caesar'а, Pharaoh'а і zeus'а - неодмінно спробуйте цю гру, повинно сподобатися.

Emperor: Rise of the Middle Kingdom / Імператор: Народження Піднебесної Імперії [1.0] [P] [RUS / ENG] (2002)
Жанр: Strategy
Мова інтерфейсу: Російська
Мова озвучення: Англійська
Таблетка: Емуляція образу
Розмір: 483 Mb
Системні вимоги: CPU 450 Mhz, 64 MB RAM, 8 MB VIDEO, Windows 95\98\XP

Emperor: Rise of the Middle Kingdom v.1.0 (2014/Eng) Emperor: Rise of the Middle Kingdom v.1.0 (2014/Eng)

Скачати Emperor: Rise of the Middle Kingdom v.1.0 (2014/Rus/Eng)
Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Скачати Emperor: Rise of the Middle Kingdom v.1.0 (2014/Eng) скачать безкоштовно
Завантажити | Download | Скачати

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Друк
Увага! На порталі Uastream.Net не розміщено жодного файлу, наш сайт, це всього лише набір новин і посилань відвідувачів з інших відкритих джерел інтернету. Після завантаження файлів з інших серверів за посиланнями, Ви погоджуєтесь на видалення файлів відразу після ознайомлення. Копіюючи і зберігаючи файли Ви приймаєте на себе всю відповідальність, згідно чинному законодавству. Всі авторські права файлів зберігаються за правовласником.
alert Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.