UAstream.Net » Windows » Багатоваріантне завантаження 2k10 DVD/USB/HDD v.4.1 Unofficial build
Багатоваріантне завантаження 2k10 DVD/USB/HDD v.4.1 Unofficial build

Багатоваріантне завантаження диск системного адміністратора, базується на загрузчиках BOOTMGR (ос Windows 8), Isolinux/Syslinux v.4.06 і Grub4Dos v.0.4.5c. Диск складається з великої кількості продуктів, об'єднаних оболонкою, з можливістю завантаження c CD/DVD, USB Flash Drive, USB-HDD і буденного HDD. Основне призначення - приготування HDD, установка ОС (з можливістю установки Win 2000/XP/2003/Vista/7 - утиліти WinNTSetup, настановні пакети в складання не входять! ), робота/розгортання образів системи, воскресіння/копіювання даних, реанімація операційної системи і освіження завантаження, очищення ОС від вірусів/троянів і блокерів/порнобаннеров, тестування основних компонентів РС і майже все інше. Є допомога узи з можливістю виходу в веб та допомога мультимедіа (у всіх збірках, не рахуючи SV-Micro). Є можливість використання більшої частини програм з збірки тільки "портативних" (повною мірою портативними вони не є, це простий самораспаковка в ТЕМР-овий список з авторегистрацией) і зручний ухватка підключення програмного пакету збірки для використання у звичайної ОС або інших РЕ-конфігураціях.

Список програм в збірці
USB driver PLOP v.5.0.11
SV-Micro-PE (@SV2004) Plus Pack 2k10
RusLive (@NIKZZZZ) Special Edition 2k10
WinPE 7x86 Live (@Xemom1) Special Edition 2k10
WinPE 7x64 Live (@Xemom1) Special Edition 2k10
WinPE 8x86 Live (@Xemom1) Special Edition 2k10
WinPE 8x64 Live (@Xemom1) Special Edition 2k10
Parted Magic 2013.08.01 /Linux Live-CD/
Linux-версія Acronis DDS v.10.2169 (rus)
Linux-версія Acronis DDH v.11.0.2343.2 (rus)
Linux-версія Acronis TIES v.9.7.8398 (rus)
Linux-версія Acronis TIH Plus Pack 2013 v.16.0.6514 (rus)
Linux-версія Acronis B&RW v.11.5.37613 (rus)
Linux-версія Acronis Snap Deploy 4.0.540 (rus)
Linux-версія Acronis Align Tool for WD/Hitachi v.2.0.154 (eng)
Linux-версія Paragon HDM 12 v.10.1.19.16240 (rus)
Linux-версія Paragon HE 2009 v.9.00.009.8667 (rus)
Linux-версія Paragon Alignment Tool v.4.0 (eng)
Linux-версія MiniTool Partition Wizard Technician Edition v.7.8 (eng)
Linux-версія R-Studio Emergency Network v.5.4.506 (eng)
Linux-версія R-Drive Image v.4.7.4737 (eng)
Linux-версія TeraByte Image for Linux v.2.82 (eng)
DOS-версія Acronis DDS v.10.2169 (rus)
DOS-версія Acronis TIES v.9.7.8398 (rus)
DOS-версія Paragon HDM 12 v.10.1.19.16240 (rus)
DOS-версія Hiren's Boot CD 15.2 (rus)
Великий набір різних DOS-утиліт, і багато чого ще.

Відмінності від авторської збірки
Неофіційна версія відрізняється від оригіналу оформленням і наповненням (додані деякі утиліти, які автор вважає надмірними для складання /видалені в авторській версії або в неї не включалися/). Також зазвичай в неофіційну версію входять всі авторські оновлень (на момент складання неофициалки).

Як створити завантажувальний диск DVD або USB-Flash/USB-HDD

1. Для CD/DVD:
Вам знадобиться soft користь записи ликів - наприклад, Nero Burning ROM. Запустити програму, Рекордер -> Записати образ, вказати файл чином, простежити, воеже було відзначено "Фіналізувати диск" і метод запису "Disc-At-Once (DAO)". Диск з іншими налаштуваннями запису завантажуватися не досить! Nero і рекомендується "Дозволити генерацію короткого Lead-Out" (Файл -> Параметри -> Експертні характеристики), це дозволяє зменшити час запису, прискорити проміжок часу визначення компакта і незначно приростити "ємність" болванки. Швидкість запису - мінімальну в розумних межах. Рекомендую 8-16х на CD-дисків сиріч 4х - в інтересах DVD. Принцип такий: повільніше пишемо -> жвавіше (надійніше) зчитуємо. Можна і скористатися іншими софтинами, що дозволяють писати иконаы (приймемо, UltraISO, Alcohol 120,... ).

2. Установка складання на флешку:
Увага! !! Багато утиліти (наприклад, звичайний windows format) не стовідсотково форматують флешку, вони дивляться, що на неї їсти, і не чіпають ділянки, які їм здаються коректними. Тому краще спочатку чистити флешку, наприклад з допомогою RMPrepUSB, HDD Low Level Format Tool або запустити тест на запис всяку з утто буде FlashNull, Check Flash, HD Tune Pro, Flash Memory Toolkit Pro, це гарантовано вб'є розмітку і примусить програму форматування зробити все з нуля. Після очищення неодмінно "пересмикнути" флешку, а потім форматування виконати її перевірку з через CheckDisk (2k10\Programs-2k10\HDD-Utilites\). При знайдених помилках повторити чистку флешки і форматування. Якщо ж використовується форматування через BootICE -> Parts Manage -> ReFormat USB disk, то це зайва дія. BootICE бути форматування автоматом робить очищення.

2.1Флешку потрібно відформатувати (Увага! Всі дані на флешці будуть знищені). Це потребуватиме догоду того, в надії флешка восоколонималась Bios в смаку USB-HDD, з якого можливе завантаження операційної системи. Якщо флешка/гвинт вже використовувалися тільки завантажувальні, даний частина не гріх пити. Флешку рекомендується форматувати перед FAT32 (в даній нам файловій системі вона працює довше і стабільніше), але, близько надости, не гріх користуватися і NTFS (швидше "вбиває" флешку, просить "безпечне витримка", але зате підтримує файли розміром більше 4 гб). Краще тільки це зробити з допомогою RMPrepUSB (харчуватися в збірці по шляху 2k10\Programs-2k10\Flash-Utilites\RMPrepUSB\ або список P2Start.Exе "Програми 2k10\USB-Flash утлиботы. Ця утиначета створює максимально близьку до гвинта геометрію на флешці. Якщо відзначити Boot as HDD (C: 2PTNS), на флешці досить створено подружжя розділу (наступний малого розміру, з метою оченьй імітації гвинта). Але я не рекомендую вживати такий різночитання, ") така флешка буде "завішувати" побутову техніку (телекі з флеш-програвачем, плеєри, тощо ). Цілком достатньо зробити, права на малюнку.

Альтернативні методи форматування флешки (замість 2.1)
2.1.1 Форматуємо флешку з допомогою HP USB Disk Storage Format Tool (є в збірці по шляху 2k10\Programs-2k10\Flash-Utilites\HPUSBFW\ або в меню, в розділі USB-Flash утиліт), можна використовувати швидке форматування. На деяких ПК може не спрацювати (на флешці неправильно підключається завантажувач). Якщо працює, можна використовувати як для FAT32, так і для NTFS.
2.1.2 Форматуємо флешку з допомогою BootICE (2k10\Programs-2k10\Flash-Utilites\BootICE\)... Рекомендується форматувати так: BootICE (вибрати флешку) -> Parts Manage -> ReFormat USB disk -> USB-HDD mode (Single Partition) - Align to секторів: 2048 -> Next -> FAT32(NTFS) -> OK. Теж працює не завжди, у мене - завантажувач підключається правильно тільки під NTFS.
2.1.3 Використовуємо FBInstTool (2k10\Programs-2k10\Flash-Utilites\FBInstTool\). Утиліта для нестандартного форматування флешок, створює структуру спеціального виду (USB-ZIP або USB-HDD). Вибрати флешку (орієнтуємося на розмір!), відзначити в опціях форматування: -raw-force, відформатувати.
2.1.4 Використовуємо скрипт FlashFormat_2k10_FBinst (2k10\Programs-2k10\Flash-Utilites\FlashFormat_2k10_FBinst\). Утиліта для нестандартного форматування флешок, створює структуру спеціального виду (USB-ZIP + USB-HDD). Вибрати флешку (орієнтуємося на розмір!), використовувати спосіб 7. RAW FORMAT, відформатувати.
Скрипт автоматично переподключает флешку тому "пересмикувати" її після форматування не потрібно.
2.1.5 Для форматування флешки з автоматичним підключенням завантажувача XORBOOT рекомендується скористатися сценаріями:
а) FlashFormat_2k10_FBinst - спосіб 1 (флешки до 2Гб під FAT16) або спосіб 2 (флешки 4-32Гб під FAT32). Підтримка USB-ZIP. На старих системах будуть грузиться тільки WinXP-PE.
б) FlashFormat_2k10_FBinst - спосіб 5 (флешки до 2Гб під FAT16) або спосіб 6 (флешки 4-32Гб під FAT32). Підтримка USB-ZIP + USB-HDD. На старих системах будуть грузиться тільки Win7-PE.
в) FlashFormat_2k10_RMprep - застосовуємо якщо обов'язкова підтримка NTFS, використовуємо спосіб 5 (флешки будь-якого розміру). Підтримка USB-HDD.
Скрипти автоматично переподключают флешку тому "пересмикувати" її після форматування не потрібно.
Скрипти можна використовувати як під ОС, так і під складанням (будь-який), вони автоматично підключать XORBOOT в MBR (63 сектора, PBR ігнорується). Відразу після форматування флешку можна перевірити на загружаемость (запуск XORBOOT) під будь виртуалкой (наприклад, MobaLive).
2.2 Після форматування витягти флешку і підключити заново.
2.3 Необхідно додати на флешку файли збірки - папку 2k10 і файли bootmgr.efi і P2Start.exe. Файл bootmgr на флешці/HDD не використовується, тому його не копіюємо. Їх можна розпакувати з образу за допомогою 7-zip, WinRar, Total Commander, FAR, UltraISO або скопіювати з змонтованого будь виртуалкой для CD/DVD віртуального диска в корінь флешки. Якщо форматування флешки вироблялося скриптами - завантажувальний носій готовий (завантажувач XORBOOT підключений).
Швидше буде спочатку розпакувати вміст образу в тимчасову папку на гвинті, а вже потім скопіювати всі з неї на флешку - неодноразово перевірено досвідом. Можна також змонтувати образ як віртуальний CD-ROM і копіювати з нього - ефект такий же. Якщо створення флешки проводиться під завантаженої складанням, зручно монтувати образ з допомогою ImDisk (ПКМ на образі, "Монтувати....
") Основний завантажувач, при бажанні, можна встановити/змінити у будь-який момент як у звичайної ОС, так і під будь-РЕ-складанням (за підключення завантажувачів відповідають сорочки MakeBoot_ХХХ.bat в папці 2k10, де ХХХ - завантажувач).

2.4 Використання завантажувача Syslinux для флешок:
Необхідно зробити флешку завантажувальної. Заходимо в папку 2k10\ на флеш-накопичувачі і запускаємо MakeBoot_SYSLINUX.bat. Цей командний файл дозволить зробити накопичувач завантажуваних. Зверніть увагу на те, що MakeBoot_SYSLINUX.bat потрібно запустити саме з флеш-накопичувача (він сам визначає з цього букву пристрою). Після відпрацювання батника ваша флешка готова до роботи.
Під Windows Vista/7/8, якщо UAC включений, потрібно ПОПЕРЕДНЬО виставити у властивостях файлу attrib.exe (2k10\Syslinux\attrib.exe) запуск від імені адміністратора! Після відпрацювання батника ваша флешка стала завантажувальним (у папці 2k10\Syslinux створився завантажувальний файл ldlinux.sys (атрибути: прихований/системний).
Можливі помилки:
"syslinux.exe" не є внутрішньою або зовнішньою командою, що виконується програмою чи пакетним Файлом - з'являється при спробі запуску батника під х64 версією Windows. Для правильної відпрацювання потрібна 32-розрядна версія (Windows 2000/XP/2003/Vista/W7). Варіант рішення - зробити на іншому комп'ютері або записати образ на болванку, завантажитися з неї і зробити все з-під LiveXP.

2.5 Використання завантажувача Grub4Dos для флешок:
Необхідно зробити флешку завантажувальної. Заходимо в папку 2k10\ на флеш-накопичувачі і запускаємо MakeBoot_GRLDR.bat. Цей командний файл дозволить зробити накопичувач завантажуваних. Зверніть увагу на те, що MakeBoot_GRLDR.bat потрібно запустити саме з флеш-накопичувача (він сам визначає з цього букву пристрою). Після відпрацювання батника ваша флешка готова до роботи.
Під Windows Vista/7/8, якщо UAC включений, потрібно ПОПЕРЕДНЬО виставити у властивостях файлу BSmod.exe (2k10\GRUB4DOS\OTHER\BSmod.exe) запуск від імені адміністратора!
Це не єдиний спосіб установки завантажувача Grub4Dos, але один з найбільш "сумісних" по завантаженню. Завантаження відбувається ідентично тому, як це зроблено для BOOTMGR (Vista/7/8), в завантажувальної області використовується та ж прописка (тільки скоригована під ім'я GRUBMGR для виключення перетинів з іншими збірками/инсталяторами/...).

2.6 Використання завантажувачі BOOTMGR для флешок:
Необхідно зробити флешку завантажувальної. Заходимо в папку 2k10\ на флеш-накопичувачі і запускаємо MakeBoot_BOOTMGR.bat. Цей командний файл дозволить зробити накопичувач завантажуваних. Зверніть увагу на те, що MakeBoot_BOOTMGR.bat потрібно запустити саме з флеш-накопичувача (він сам визначає з цього букву пристрою). Після відпрацювання батника ваша флешка готова до роботи.
Під Windows Vista/7/8, якщо UAC включений, потрібно ПОПЕРЕДНЬО виставити у властивостях файлу BootSect.exe (2k10\GRUB4DOS\OTHER\BootSect.exe) запуск від імені адміністратора!
Це стандартний спосіб підключення завантажувача від MicroSoft c допомогою BootSect. Втім, при бажанні, завантажувач також можна підключити за допомогою BootICE.

2.7 Використання завантажувача XORBOOT для флешок:
Необхідно зробити флешку завантажувальної. Заходимо в папку 2k10\ на флеш-накопичувачі і запускаємо MakeBoot_XORBOOT.bat. Цей командний файл дозволить зробити накопичувач завантажуваних. Зверніть увагу на те, що MakeBoot_BOOTMGR.bat потрібно запустити саме з флеш-накопичувача (він сам визначає з цього букву пристрою). Після відпрацювання батника ваша флешка готова до роботи. Після відпрацювання батника в MBR буде прописаний завантажувач XORBOOT, в меню якого будуть всі завантажувачі збірки (BOOTMGR, Grub4Dos і Syslinux) і кілька "бонусів". Встановлення завантажувача виключно в MBR дозволяє забезпечити кращу загружаемость на нових ПК і дає можливість швидкого доступу до будь-якого завантажувачу.

3.Установка на USB-HDD/HDD:
3.1 Гвинт потрібно відформатувати будь-якою програмою по розбивці HDD, створити первинний активний/завантажувальний розділ відповідного розміру (не менше 2Гб). Файлову систему вибираємо FAT32, але, при необхідності, можна використовувати і NTFS.
Якщо HDD паралельно використовується для перенесення даних, зручно буває розбити його так: робимо два первинних розділу (якщо потрібно - можна більше розділів, але обов'язково перший і останній, під зборку, - первинні, в середині можуть бути логічні). Перший розділ форматуємо під свої потреби в FAT32/NTFS/..., розміром ємність гвинта мінус 3-5Гб. Другий (або останній розділ, під складання) - обов'язково робимо активний/завантажувальний, під FAT32. На цей розділ встановлюємо збірку. Чому саме так? Найзручніше - якщо потрібно буде видалити розділ зі складанням, або, навпаки, збільшити місце під цей розділ, операція буде ШВИДКО зроблена за допомогою практично будь-якого менеджера дисків без втрати даних на перших розділах.
3.2 Виконуємо копіювання складання на активний розділ HDD (аналогічно п.2.3) і підключення завантажувача (пп.2.4-2.7).
Підключення завантажувача Syslinux для HDD здійснюється у другому заході MakeBoot_SYSLINUX.bat (у першому - тільки флешки), читайте підказку!
Під Windows Vista/7/8 запускати батник обов'язково з правами адміністратора!

Альтернативні методи використання завантажувача Grub4Dos з допомогою BootICE (2012) для флешок/HDD:
1. Завантажувач WEE. Ставиться повністю в MBR (PBR ігнорується), займає 63 сектора (нестандартно!). Є вбудоване меню (можна правити при установці), що дозволяє знайти і завантажити NTLDR, BOOTMGR, GRLDR,... У зв'язку з нестандартністю не рекомендується для універсальної флешки, але дуже зручно, наприклад, в якості Boot-менеджера на системному диску.
2. GRUB4DOS в MBR (PBR ігнорується), займає 18 секторів (нестандартно!). Відразу запускає GRLDR. У зв'язку з нестандартністю не рекомендується для універсальної флешки.
3A. USB-HDD+ в MBR, прописка GRUB4DOS в PBR. Непоганий варіант, ставиться і працює на більшості флешок, особливо підходить під FAT32.
3B. USB-HDD+ в MBR, прописка NTLDR в PBR. При установці або перейменовуємо завантажувач груба в корені диска на NTLDR, або вказуємо ім'я GRLDR при прописку в PBR (див. на картинці). Непоганий варіант, аналогічний 3A.
3C. USB-HDD+ в MBR, прописка BOOTMGR в PBR. При установці або перейменовуємо завантажувач груба в корені диска на BOOTMGR, або вказуємо ім'я GRLDR (або GRUBMGR для складання) за прописку в PBR. Непоганий варіант, аналогічний 3A.
4B. Windows NT 5.x MBR в MBR, прописка NTLDR в PBR. При установці або перейменовуємо завантажувач груба в корені диска на NTLDR, або вказуємо ім'я GRLDR при прописку в PBR (див. на картинці). Хороший варіант за загружаемости на різному залозі, але на флешках працює рідко (залежить від чіпа флешки?), особливо під FAT32.
5C. Windows NT 6.x MBR в MBR, прописка BOOTMGR в PBR. При установці або перейменовуємо завантажувач груба в корені диска на BOOTMGR, або вказуємо ім'я GRLDR (або GRUBMGR для складання) за прописку в PBR. Відмінний варіант за загружаемости на різному залозі, на деяких флешках може не працювати під FAT32 (залежить від чіпа флешки?). Реалізований батником в збірках 2.6.0/2.6.1.
Мої рекомендації: для флешок, якщо не потрібно переносити файли більше 4Гб спробувати встановити батником, перевірити завантаження в MobaLive. Якщо не працює - використовувати NTFS+батник або варіант установки з допомогою BootICE - 3C (3A, 3B - вони практично не відрізняються) для FAT32.

Історія версій
12.08.2013 Версія 4.1.
Зміни: Оновлені ядра і програмний блок мультика. Доопрацьований знову довідковий розділ 2k10-FAQ.chm/Flash-Boot-FAQ.chm. Додана можливість завантаження під UEFI з компакт-диска або розділу FAT/FAT32 на флешці/HDD.

Системні вимоги:
Комп'ютер з 128Mb RAM і вище, CD/DVD привід або USB інтерфейс.

Інформація про програму:
Назва: багатоваріантне завантаження 2k10 DVD/USB/HDD
Версія: 4.1 Unofficial build
Розробник: conty9 / Viktor_Kisel
Мова інтерфейсу: Російська / Англійська
Лікування: не потрібно (інсталятор вже пролікований)
Розмір: 3.26 GB

Скачати багатоваріантне завантаження 2k10 DVD/USB/HDD v.4.1 Unofficial build
Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Скачати Багатоваріантне завантаження 2k10 DVD/USB/HDD v.4.1 Unofficial build скачать безкоштовно
Завантажити | Download | Скачати

Безкоштовно з Letitbit.net

 

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Друк
Увага! На порталі Uastream.Net не розміщено жодного файлу, наш сайт, це всього лише набір новин і посилань відвідувачів з інших відкритих джерел інтернету. Після завантаження файлів з інших серверів за посиланнями, Ви погоджуєтесь на видалення файлів відразу після ознайомлення. Копіюючи і зберігаючи файли Ви приймаєте на себе всю відповідальність, згідно чинному законодавству. Всі авторські права файлів зберігаються за правовласником.
alert Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.