UAstream.Net » Книги » Джошуа Фоер - Ейнштейн гуляє по Місяцю. Наука і мистецтво запам'ятовування (2013)
Джошуа Фоер - Ейнштейн гуляє по Місяцю. Наука і мистецтво запам'ятовування (2013)

У книзі розповідається про 12 місяців, які він провів, намагаючись осягнути свою пам'ять - її внутрішні механізми, природні способи захисту, прихований потенціал - і натренувати її. Це, по суті, розповідь про те, яке місце пам'ять займає в житті всього людства і кожного з нас.

Як змінювалась функція пам'яті протягом тисячоліть? Яка роль технік запам'ятовування в минулому і сьогоденні? Чи може будь-яка людина розвинути свою пам'ять до досконалості? І чи треба це? Ви дізнаєтеся, як потрібно тренувати пам'ять і яким чином методики запам'ятовування можуть бути корисні в повсякденному житті.
Чому книга гідна прочитання
"Я ніколи не замислювався над тим, чи я зможу поліпшити свою пам'ять у багатьох областях. Але зараз, прочитавши "Ейнштейн гуляє по Місяцю" Джошуа Фоєра, я думаю, що повинен цим зайнятися. Це абсолютно феноменальна книга. Фоер виявив, що люди, які виграють змагання по запам'ятовуванню, використовують набір певних технік для візуалізації речей - це техніки, поширені ще в Стародавній Греції. Люди розповідають про те, як вони працюють зі своєю пам'яттю: наприклад, візуалізуючи будинок з багатьма кімнатами і різними людьми і речами в кожній з них і представляючи те, що вони намагаються пригадати. Вперше цей метод був використаний давньогрецьким поетом, який запам'ятав імена всіх людей, які загинули, коли під час бенкету обрушився храм. Він візуально запам'ятав, де сидів кожен. Фоер не був впевнений, що ця техніка спрацює, але він особисто провів рік, практикуючи її кожен день. Після цього він взяв участь в американському чемпіонаті з запам'ятовування і виграв його."
Білл Гейтс, один із засновників (разом з Полом Алленом) і найбільший акціонер компанії Microsoft
"Джошуа Фоер з'ясував, що бар'єр між геніальністю і побутовим ідіотизмом зовсім не так високий, як здається: шастати туди-сюди може хто завгодно - навіть ті з нас, хто не в змозі пригадати, де припаркували вчора машину. Для цього, якщо вірити науковому журналісту, який спостерігача перетворився чемпіона по запам'ятовуванню, достатньо за 5 хвилин випити два пива, поцілувати трьох незнайомих жінок і запам'ятати 49 цифр... або 48? Щось в цьому роді. Смішна, ексцентрична, корисна - словом, незабутня - книга про те, як навчитися знаходити в голові речі, які все одно там вже є".
Лев Данилкін, літературний критик, письменник
"Пам'ять - неймовірно витончений і примхливий інструмент, щоб оволодіти ним досконало, потрібне терпіння і вправність. Зате для тих, кому це вдалося, немає закритих дверей. Книга Фоєра допомагає зрозуміти, що таке насправді наша пам'ять: не блокнот для запису і не склад запорошених підручників, а найважливіша основа особистості. Ми - те, що ми пам'ятаємо".
Олена Орлова, знавець телеклуба "Що? Де? Коли?", автор тренінгу з розвитку мислення
"Книга Фоера - абсолютно документальна і достовірна історія про перемогу в чемпіонаті світу з запам'ятовування - читається як інтелектуальний детектив. Він поставив на самому собі експеримент з розвитку пам'яті, зібравши і систематизувавши знання про мозок, методи його роботи і способах управління самим головним органом людини".
Василь Гатов, керівник Медиалаборатории "РИА Новости"
Для кого ця книга
Для кожного, кого цікавить, як працює його пам'ять; для мнемоников і тих, хто хоче ними стати. Прочитайте книгу, навіть якщо ви звикли миритися зі своєю вічною забудькуватістю - може бути і ви несподівано станете чемпіоном по запам'ятовуванню.
Хто автор
Джошуа Фоер - американський журналіст. Співпрацював з National Geographic, Esquire, The New York Times і The Washington Post. Всього за рік він перетворився з людини, вічно забывающего про день народження своєї дівчини, переможця чемпіонату США по запам'ятовуванню, а незабаром - у автора світового бестселера, присвяченого пам'яті.

Інформація про книгу:
Назва: Ейнштейн гуляє по Місяцю. Наука і мистецтво запам'ятовування
Автор: Джошуа Фоер
Рік видання: 2013
Видавництво: Альпіна Паблішер
Мова: російська
Сторінок: 265
Формат: PDF
Розмір: 40,3 Мб

Скачати Джошуа Фоер - Ейнштейн гуляє по Місяцю. Наука і мистецтво запам'ятовування (2013)
Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Скачати Джошуа Фоер - Ейнштейн гуляє по Місяцю. Наука і мистецтво запам'ятовування (2013) скачать безкоштовно
Завантажити | Download | Скачати

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Друк
Увага! На порталі Uastream.Net не розміщено жодного файлу, наш сайт, це всього лише набір новин і посилань відвідувачів з інших відкритих джерел інтернету. Після завантаження файлів з інших серверів за посиланнями, Ви погоджуєтесь на видалення файлів відразу після ознайомлення. Копіюючи і зберігаючи файли Ви приймаєте на себе всю відповідальність, згідно чинному законодавству. Всі авторські права файлів зберігаються за правовласником.
alert Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.