UAstream.Net » Windows » Microsoft Windows Server 2012 R2 x64 RTM MSDN (RUS/2013)
Microsoft Windows Server 2012 R2 x64 RTM MSDN (RUS/2013)

Windows Server 2012 R2 - версія серверної операційної системи від Microsoft, яка вже має статус фінальної версії і належить сімейству ОС Microsoft Windows. Ця серверна операційна система повинна замінити випускається в даний час Windows Server 2012. Windows Server 2012 - перша версія Windows Server починаючи з Windows NT 4.0, яка не підтримує процесори Itanium.

З головних особливостей Windows Server 2012 представники Microsoft особливо виділяють пули накопичувачів і значно розширені можливості фірмового гіпервізора [Hyper-V] для обслуговування віртуальних машин. Зокрема, була показана робота вирутальных серверів Hyper-V на 32 віртуальних процесорах і 120 Гб оперативної пам'яті. Тепер Hyper-V Windows Server 2012 може підтримувати до 1 Тб пам'яті на одну віртуальну машину з однаковою ціною ліцензії для будь-яких віртуальних машин - це значний крок вперед у порівнянні зі схемою ліцензування VMware, яка спирається на число використовуваних процесорів і підтримує не більше 12 ядер на одну ліцензію. Крім того, Hyper-V зможе підтримувати віртуальні диски розміром до 64 Тб.

Зміни Hyper-V:
Друге покоління віртуальних машин (Generation 2). Крім звичних віртуальних машин (першого покоління) ви можете створювати віртуальні машини нового (другого) покоління. З цих ВМ видалені багато старі емулюються пристрою, при цьому підтримується:
• безпечне завантаження UEFI;
• завантаження з віртуальних жорстких дисків SCSI і віртуальних SCSI-DVD;
• завантаження по мережі з використанням синтетичних мережевих адаптерів.

Продуктивність ВМ другого покоління вище, особливо різниця помітна при завантаженні і встановленні ОС в ВМ. В якості гостьових ОС для ВМ другого покоління підтримуються Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2 і 64-бітні версії Windows 8 і Windows 8.1.

Віддалене підключення через шину VMBus (Remote Desktop over VMBus). Якщо гостьовими ОС є Windows Server 2012 R2 або Windows 8.1, і в цих ОС запущена служба Remote Desktop Services (RDS), то підключатися до служб RDS гостьових ОС можна не тільки по мережі, але й безпосередньо через шину VMBus. Таке підключення відбувається, коли ви просто відкриваєте ВМ в консолі Hyper-V. При цьому ви отримуєте всі переваги RDP-сеансу, такі як: вибір дозволу дисплея, підтримка аудіо, підтримка буфера обміну (clipboard), перенаправлення принтерів, смарт-карт і USB-пристроїв. Підкреслю, ВМ може бути взагалі не підключена до мережі.

Автоматична активація. Якщо хостом віртуалізації є Windows Server 2012 R2 Datacenter, а гостьової ОС будь-редакція Windows Server 2012 R2, то така гостьова ОС активується автоматично при умові, що хостова ОС вже активована. Причому активація гостьових ОС не вимагає підключення до мережі (ні Інтернет, ні до KMS, ні куди-небудь ще).

Динамічна міграція (Live Migration).
• По-перше, можлива міграція ВМ з Windows Server 2012 і Windows Server 2012 R2. Мова йде про всіх можливих видах live migration, включаючи shared nothing. Такий варіант міграції спрощує переклад інфраструктури Windows Server 2012, R2, оскільки дозволяє не зупиняти запущені ВМ. Але треба пам'ятати, що міграція на попередню версію, тобто з Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, не підтримується.
• По-друге, динамічна міграція між серверами Windows Server 2012 R2 виконується за замовчуванням з компресією (може бути відключена) даних, що зменшує навантаження на мережу і час виконання міграції.
• по-третє, якщо на джерела і приймачі встановлені мережеві адаптери з підтримкою RDMA, то динамічна міграція може здійснюватися з використанням можливостей цих адаптерів, тобто із застосуванням технології SMB Direct, що, в свою чергу, ще більш ніж компресія прискорює процес міграції.

Зміна розмірів VHDX-дисків online (VHDX resizing). В Windows Server 2012 R2 можна збільшувати і зменшувати розмір віртуальних жорстких дисків, не зупиняючи ВМ. Online resizing підтримується тільки для VHDX-дисків, включаючи диск з ОС, і тільки підключених до SCSI-контролера. Функція доступна як в консолі Hyper-V, так і в PowerShell.

Експорт/клонування ВМ online (Live VM export/clone). В Windows Server 2012 R2 можна не вимикаючи ВМ виконувати її повний експорт, тобто фактично створювати клон, або експортувати потрібний знімок (snapshot) запущеної ВМ.

Quality of Service для сховищ (Storage QoS). Для кожного віртуального жорсткого диска ВМ на ходу можна задати максимальне і мінімальне значення операцій введення-виведення в секунду (IOPS). Hyper-V буде обмежувати пропускну здатність дисків зверху і генерувати оповіщення, якщо дискова активність нижче заданого мінімального порогу. Крім того, оновлена функція resource metering, що збирає статистику по заданій ВМ або групі ВМ. В результати вимірювання включені тепер і показники IOPS.

Загальний VHDX-файл (Shared VHDX). Дві і більше віртуальних машин можуть використовувати один загальний віртуальний жорсткий диск формату VHDX. Ця можливість дозволяє будувати гостьові кластери, тобто кластери, вузлами яких є ВМ. Загальний VHDX всередині ВМ представляється як Shared SAS-диск. В принципі, створювати гостьові кластери можна було і раніше. Але для цього доводилося явним чином підключати ВМ до SAN за допомогою, наприклад, iSCSI або Fibre Channel. Однак подібний варіант не цілком оптимальний для хостерів, яким в ідеалі хотілося б повністю абстрагувати свої СГД від рівня ВМ, тобто приховати від ВМ особливості реалізації сховища. Тепер такий сценарій легко реалізувати. Немає необхідності виділяти для чергового гостьового кластера окремий LUN або CSV-те. Гостьовий кластер будується на основі загального VHDX-файлу, який можна розташувати на CSV-томе фізичної failover-кластера, або в загальній папці (на кулі) Scale-Out File Server-а. При цьому треба мати на увазі, що вузли failover-кластера або Scale-Out File Server-а повинні працювати під керуванням Windows Server 2012 R2. У якості ОС віртуальних машин, складових гостьовий кластер, можуть виступати як Windows Server 2012 R2 та Windows Server 2012. В останньому випадку необхідно оновити інтеграційні компоненти ВМ.

Hyper-V Replica. Два корисних нововведення в механізм реплікації ВМ.
Репліка ВМ може бути, у свою чергу, реплицирована. Наприклад, ви не маєте другим ЦОД-го, куди могли б повторити критично важливу для бізнесу ВМ. Тому вирішуєте реплікувати ВМ в ЦОД провайдера. Провайдер ж володіє додатковими майданчиками, і для підвищення рівня відмовостійкості вашої ВМ, репліку цієї ВМ повторює в свій другий сайт.
Тепер крім п'ятихвилинного інтервалу реплікації, підтримуваного в Windows Server 2012, можна задати інтервал у 30 секунд, або в 15 хвилин.
Крім того, треба нагадати, що ви можете налаштувати реплікацію для довільної кількості ВМ причому в різних ЦОД-ах. У Windows Azure з'явився спеціальний сервіс, що дозволяє вам централізовано керувати (оркестрировать) репліками ваших ВМ.

Що нового в мережевих можливості:

Virtual RSS (vRSS). Технологія RSS, за умови, що вона підтримується мережевим адаптером хоста, дозволяє обробляти вхідний трафік хоста декількома ядрами доступних фізичних процесорів. Однак, трафік усередині ВМ як і раніше обробляється одним віртуальним процесором. В Windows Server 2012 R2 завдяки vRSS з'явилася можливість розподіляти обробку мережевого трафіку по різних віртуальних процесорів ВМ. Це особливо важливо в сценаріях, коли на хості запущено небагато або взагалі одна ВМ, але дуже інтенсивно обробна мережеві потоки. Подібна ситуація характерна, наприклад, для різних шлюзів, спеціалізованих пристроїв на базі Windows Server. Щоб задіяти vRSS, на хості має бути мережевий адаптер з підтримкою VMQ.

Динамічний режим балансування трафіку в NIC Teaming (NIC Teaming Dynamic Mode). Вбудована в Windows Server 2012 технологія NIC Teaming дозволяє агрегувати кілька мережних адаптерів в групу, забезпечуючи відмовостійкість і балансування мережного трафіку. Балансування можлива у двох режимах: Hyper-V Port, коли фактично запущена на хості ВМ ставиться у відповідність деякій мережного адаптера тиминговой групи; Address Hash, коли по суті трафік на конкретний TCP - або UDP-порт (або IP-адреса) направляється через конкретний адаптер групи. В Windows Server 2012 R2 з'явився ще один режим балансування - динамічний. В цьому випадку вихідний трафік розбивається на так звані flowlets і розподіляється по всім адаптерам групи. Даний режим дозволяє досягти більш рівномірного розподілу трафіку за наявними мережевим адаптерам. Для прикладу припустимо, що на хості в тиминг об'єднані чотири мережевих адаптера, при цьому запущені три ВМ. У випадку режиму балансування Hyper-V Port, вихідний трафік від ВМ буде передаватися з використанням тільки трьох адаптерів групи (кожна ВМ буде «прив'язана» до однієї сетевушке), у разі динамічного режиму - з використанням усіх чотирьох.

Розширені списки управління доступом (Extended ACLs). В Windows Server 2012 для кожного порту Hyper-V Extensible Switch можна задати ACL, тим самим дозволивши або заборонивши трафік на конкретний MAC-адресу або IP-адресу, в одну або в обидві сторони. В Windows Server 2012 R2 у налаштуваннях ACL з'явилася можливість додатково вказати протокол, порт, а також задати ознака stateful для, наприклад, розширеного аналізу трафіку.

Віддалені моніторинг мережевого трафіку (Remote Live Monitoring). Завдяки новим функціям в WMI і ETW з'являється можливість віддаленого моніторингу мережевого трафіку в режимі online, або збору інформації для подальшого offline-аналізу. Для цього на свою робочу станцію ви встановлюєте Microsoft Message Analyzer (наступна версія Network Monitor, зараз знаходиться в бета-версії) і вказуєте трафік якого хоста або навіть конкретної ВМ на цьому хості вас цікавить. Зрозуміло, на хості передбачається Windows Server 2012 R2, згадані розширення WMI і ETW доступні тільки в цій ОС.

Зміни в Network Virtualization. Чотири найбільш важливі зміни в технології віртуалізації мережі (Network Virtualization, NV):
Інтеграція з NIC Teaming. Тепер на хостах, де використовується віртуалізація мережі, можна спільно з NV застосовувати тиминг мережевих адаптерів як для failover, так і для балансування трафіку.

NVGRE Task Offload. На ринку починають з'являтися мережеві адаптери з підтримкою NVGRE, що дозволяють перевести на апаратний рівень адаптера частину завдань, пов'язаних з обробкою трафіку NV. Природно, це в першу чергу покликане підвищити продуктивність мережевих операцій.
Hyper-V Extensible Switch в Windows Server 2012 «бачить» тільки CA-адреси при використанні NV. Навпаки, в Windows Server 2012 R2, світч працює і на рівні PA-адрес, що дозволяє налаштовувати правила форвардингу, фільтрації, інспекції пакетів з урахуванням NV.

Вбудований шлюз (Built-in software gateways). Тепер Windows Server 2012 R2 може виступати в якості готового шлюзу для NV, забезпечуючи зв'язок ВМ, використовують віртуалізацію мережі, з зовнішнім світом. При цьому підтримується і варіант маршрутизації трафіку, і Site-to-Site тунелювання.

Управління комутаторами (Standards Based Management Switch). Комутатори підтримують Open Management Infrastructure (OMI), можуть управлятися через PowerShell. В Windows Server 2012 R2 доданий набір командлетів, що дозволяють задавати необхідні параметри для світчів: налаштовувати VLAN-и, конкретні порти тощо

IP Address Management (IPAM). Модуль для взаємодії з System Center Virtual Machine Manager дозволяє тепер налаштувати двосторонній обмін інформацією між VMM і службою IPAM і акумулювати в IPAM дані як про фізичне, так і віртуальному адресному просторі.

Що нового в управлінні сховищами:

Підтримка VHDX в iSCSI Target. iSCSI Target Server, який, нагадаю, є вбудованою компонентою серверної ОС, тепер підтримує формат VHDX з усіма витікаючими наслідками: підтримка файлів розміром до 64 ТБ, збільшення/зменшення розмірів VHDX в режимі online і пр. VHDX тепер є форматом за замовчуванням для iSCSI Target, реалізована повна підтримка SMI-S для управління iSCSI Target з допомогою VMM. Трохи ухиляючись від теми, зауважу тут, що з консолі System Center 2012 R2 Virtual Machine Manager можна не тільки налаштувати iSCSI-сховища з підтримкою SMI-S, але і створювати і конфігурувати Scale-Out File Server, причому як з хостів з вже встановленою Windows Server 2012 R2, так і bare metal.

Удосконалення файлового кластера. Файловий кластер в Windows Server 2012 можна налаштувати в режимі «активний-активний», коли всі вузли кластера можуть обробляти SMB-підключення клієнтів до спільних папок (кластерним кулях). Це і є Scale-Out File Server. Такий режим передбачає наявність CSV-томів (Cluster Shared Volume), оскільки запити на читання/запис в один і той же файл, що зберігається на загальних кластерному сховище, можуть приходити з різних (активних) вузлів кластера. CSV як раз і реалізує таку можливість. Але для кожного CSV-тома все одно призначається власник (owner), який відповідає за операції над метаданими (створення, перейменування, видалення файлів і так далі). Уявімо, що черговий SMB-клієнт підключається до кластеру і намагається створити файл. SMB-підключення від клієнта обробляє конкретний вузол кластера, скажімо, Node3. Але власником томи, де потрібно створити файл, є вузол Node2. В цьому випадку відбувається перенаправлення (SMB Redirect) запит по мережі з Node3 на Node2, і вже останній, як власник тома, виконує операцію створення файлу. Так от в Windows Server 2012 всі підключення конкретного SMB-клієнт оброблялися одним і тим же вузол кластера, у наведеному прикладі вузлом Node3, що могло породжувати велику кількість операцій перенаправлення. В Windows Server 2012 R2 підключення відслідковуються не per server, а per share. Якщо той же SMB-клієнт підключається до іншої кулі кластера, то це підключення може обробляти інший вузол кластера. Такий підхід забезпечує більш оптимальну балансування навантаження між вузлами кластера. Більш того, володіння різними CSV-томами, що належать кластеру, тепер автоматично розподіляється між вузлами кластера, і це розподіл змінюється при зміні конфігурації кластера (додавання вузла, відпрацювання відмови вузла тощо).

Управління смугою пропускання для SMB-трафіку (SMB Bandwidth Management). В Windows Server 2012 R2 ви можете задати ліміт, виражений в байтах на секунду, для певного типу SMB-трафіку. Таких визначених типів поки три: VirtualMachine (трафік між віртуальною машиною і VHDX-файл, розташований на файловому SMB-сервері), LiveMigration (трафік динамічної міграції, якщо використовується SMB), Default (весь інший трафік). Ліміти задаються за допомогою команди Set-SMBBandwidthLimit.

Удосконалення дедуплікаціі. Вперше представлена в Windows Server 2012 дедупликация тепер підтримується в тому числі для відкритих файлів VHD/VHDX, для CSV-томів, підключених до Scale-Out File Server.

Підтримка багаторівневого сховища Storage Spaces (Storage Spaces - Storage Tiering). При створенні пулів Storage Spaces в Windows Server 2012 R2 можна об'єднувати в окремі рівні диски SSD і HDD. Для підвищення продуктивності ОС автоматично розміщує на SSD-рівні найбільш затребувані дані, плюс адміністратор може явно вказати, які конкретно файли необхідно розташувати на цьому рівні.

Системні вимоги:
• Процесор: x64-сумісний процесор 1.4 ГГц або більше.
• ОЗУ: 512 МБ
• Вільне місце на жорсткому диску: 32 ГБ або більше

Контрольні суми:
CRC32: 1E6D3FE5
MD5: 673FAED96EDC29045471B7A896CD0886
SHA-1: 6085FC959DF7D6F775E6667C48618E39A3EF2A41

Microsoft Windows Server 2012 R2 x64 RTM MSDN (RUS/2013)Microsoft Windows Server 2012 R2 x64 RTM MSDN (RUS/2013)Microsoft Windows Server 2012 R2 x64 RTM MSDN (RUS/2013)


Інформація про програму:
Дата випуску: 2013
Назва: Microsoft Windows Server 2012 R2 RTM MSDN x64
Версія: R2 RTM MSDN
Розробник: MicroSoft
Розмір: х64
Мова інтерфейсу: Російська
Таблетка: Відсутній
Розмір: 4.07 GB

Завантажити Microsoft Windows Server 2012 R2 x64 RTM MSDN (RUS/2013):

Скачати Microsoft Windows Server 2012 R2 x64 RTM MSDN (RUS/2013) скачать безкоштовно
Завантажити | Download | Скачати

Безкоштовно з Letitbit.net

 

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Друк
Увага! На порталі Uastream.Net не розміщено жодного файлу, наш сайт, це всього лише набір новин і посилань відвідувачів з інших відкритих джерел інтернету. Після завантаження файлів з інших серверів за посиланнями, Ви погоджуєтесь на видалення файлів відразу після ознайомлення. Копіюючи і зберігаючи файли Ви приймаєте на себе всю відповідальність, згідно чинному законодавству. Всі авторські права файлів зберігаються за правовласником.
alert Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.