UAstream.Net » Книги » Юрій Константинов - Мати-й-мачуха від ста хвороб (2013)
Юрій Константинов - Мати-й-мачуха від ста хвороб (2013)

У народній медицині мати-й-мачухи використовують як відхаркувальний, потогінний, пом'якшувальну, жарознижувальну, обволікаючий засіб. Відвар або настій листя і квіток п'ють при кашлі, бронхітах, туберкульозі легень, бронхіальній астмі, відсутності апетиту, діатезі, запаленні шлунка і кишечника, захворюванні нирок, сечового міхура, золотусі. Сік свіжого листя корисний хворим туберкульозом легенів.

При задишці, нежиті, грипі вдихають дим від запалених сухого листя. Свіже подрібнене листя прикладають до ран, наривів, пухлин, грудниці, запалених ділянок шкіри, листям обгортають ноги при шпорах, суглобовому ревматизмі. Компреси з обваренных листя рекомендують при опіках, тромбофлебіті, вялозажівающіх ранах. Відвар листя і квіток використовують для полоскань при ангіні і стоматитах, для спринцювань при білях і клізм. Міцним відваром листя і квіток, змішаних з листям кропиви, миють голову при лупі і випаданні волосся... І це не весь список хвороб, від яких допоможе скромна мати-й-мачуха, невибаглива і безкоштовно.

Інформація про книгу:
Назва: Мати-й-мачуха від ста хвороб
Автор: Юрій Константинов
Рік видання: 2013
Видавництво: Центрполиграф
Формат: FB2
Мова: російська
Сторінок: 86
Розмір: 1.95 MB

Скачати Юрій Константинов - Мати-й-мачуха від ста хвороб (2013):

Скачати Юрій Константинов - Мати-й-мачуха від ста хвороб (2013) скачать безкоштовно
Завантажити | Download | Скачати

Безкоштовно з Letitbit.net

 

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Друк
Увага! На порталі Uastream.Net не розміщено жодного файлу, наш сайт, це всього лише набір новин і посилань відвідувачів з інших відкритих джерел інтернету. Після завантаження файлів з інших серверів за посиланнями, Ви погоджуєтесь на видалення файлів відразу після ознайомлення. Копіюючи і зберігаючи файли Ви приймаєте на себе всю відповідальність, згідно чинному законодавству. Всі авторські права файлів зберігаються за правовласником.
alert Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.