UAstream.Net » Новинки технологій » Lenovo офіційно представила Android-планшети ThinkPad Tablet, IdeaPad K1, а також P1 на базі Windows 7

Lenovo офіційно представила Android-планшети ThinkPad Tablet, IdeaPad K1, а також P1 на базі Windows 7

Чутки про те, що Lenovo випустить пару нових планшетів влітку цього року, підтвердилися офіційним анонсом пристроїв. Причому крім очікуваних рішень на базі Android 3.1 компанія також представила варіант з Windows 7 на борту.

 

Найбільший інтерес викликав планшет ThinkPad Tablet. Компанія позиціонує його як рішення для корпоративної сфери, хоча по ряду особливостей апарат підійде і простим користувачам. Так, новинка оснащується 10,1-дюймовим РК-дисплеєм на базі матриці IPS з роздільною здатністю 1280х800 пікселів, а в її основі лежить SoC NVIDIA Tegra 2 з 1 ГБ оперативної пам'яті. Ємність вбудованого флеш-накопичувача становить від 16 до 64 ГБ. При товщині майже 14 мм і масі 725 г планшет не вражає своїми масогабаритними характеристиками як, наприклад, Samsung Galaxy Tab 10.1, але на відміну від останнього він містить повнорозмірний порт USB 2.0, micro USB і mini-HDMI. Живиться гаджет від досить потужного акумулятора (24,1 Вт-ч) можливостей якого вистачить на 8,7 годин автономної роботи ThinkPad Tablet.

 

Опціонально пристрій може комплектуватися дигитайзером N-Trig і стилусом, для якого в ньому, на відміну від HTC Flyer, є спеціальний відсік. Lenovo навіть оснастила планшет ПЗ для розпізнавання рукописного введення. Також в планшеті є 5-мегапіксельна камера на задній панелі, 2-мегапіксельна - на передній, модуль Wi-Fi, опціональний 3G-модем і кардрідер 3-в-1. Працює апарат під управлінням ОС Android 3.1, інтерфейс якої доповнено фірмовим ПЗ.

 

Lenovo офіційно представила Android-планшети ThinkPad Tablet, IdeaPad K1, а також P1 на базі Windows 7

 

У січні 2011 року Lenovo запустила в Китаї планшет LePad і IdeaPad K1 фактично є аналогом цього пристрою, адаптованим для розповсюдження на світовому ринку. Власне, компанія і обіцяла влітку розпочати глобальні поставки LePad, хоча на місяць вона все ж запізнилася.

 

За своїми характеристиками цей пристрій не сильно відрізняється від ThinkPad Tablet, але він простіше корпоративного рішення. 10,1-дюймовий дисплей  побудований з використанням звичайної матриці TN + Film, а не IPS. У ньому немає повнорозмірного порту USB і встановлений стандартний слот microSD. Зате товщина планшета трохи менша і становить 13,2 мм. Варто згадати і про додаткове ПЗ, начебто Netflix, Zinio, Kindle, mSpot і фірмовому магазині додатків App Shop, в якому фахівці з Lenovo намагаються розміщати тільки адаптовані для планшета програми.

 

IdeaPad P1 теж оснащується 10,1-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1280х800 пікселів, але на цьому його схожість з описаними вище пристроями закінчується. Даний планшет побудований на базі платформи Intel, містить 1,5-гігагерцовий процесор Atom, 2 ГБ оперативної пам'яті DDR2, SSD-накопичувач ємністю до 64 ГБ і працює під управлінням операційної системи Windows 7.

 

Враховуючи той факт, що Lenovo планує випустити пристрій лише в четвертому кварталі 2011 року, виникає питання в доцільності його виведення на ринок. Адже наступного року очікується реліз ОС Windows 8, яка, на відміну від попередниці, повністю адаптована під планшети. Можливо, компанія планує з часом оновити ПЗ IdeaPad P1. Серед інших особливостей пристрою відзначимо модулі Wi-Fi і Bluetooth, повноцінний порт USB 2.0, слот microSD, 3G-модем, підтримку пір'яного введення, 2-мегапіксельну веб-камеру і фірмовий док-порт. Товщина корпусу планшета становить 14,5 мм. Про ціну новинки Lenovo поки нічого не повідомляла.

 

Скачати Lenovo офіційно представила Android-планшети ThinkPad Tablet, IdeaPad K1, а також P1 на базі Windows 7 скачать безкоштовно
Завантажити | Download | Скачати

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.
Друк
Увага! На порталі Uastream.Net не розміщено жодного файлу, наш сайт, це всього лише набір новин і посилань відвідувачів з інших відкритих джерел інтернету. Після завантаження файлів з інших серверів за посиланнями, Ви погоджуєтесь на видалення файлів відразу після ознайомлення. Копіюючи і зберігаючи файли Ви приймаєте на себе всю відповідальність, згідно чинному законодавству. Всі авторські права файлів зберігаються за правовласником.
alert Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.